На честь Дня вишиванки в Коблівській громаді відбувся патріотичний флешмоб (ФОТО)

0
1015

Сьогодні, 18 травня, відзначається День вишиванки. Зараз День вишиванки має особливий сенс — українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

В Коблівській територіальній громаді працівники усіх відділів сільської ради та усіх установ долучилися до патріотичного флешмобу на честь Дня вишиванки, підкресливши що вишиванка — це оберіг українського народу, символ здоров’я, краси та щасливої долі українців.

Святкове дійство розгорнулося перед адміністративною будівлею сільської ради, де зібрався дружній колектив відділів та установ Коблівської сільської ради у національному українському вбранні. 

Захід підготувала директорка Коблівського центру дозвілля та розвитку особистості Коблівської сільської ради Олена Корсікова, яка поділилася яскравими світлинами заходу. 

Варто зазначити, що сьогодні, в умовах воєнного часу, в День вишиванки в Україні не проводяться традиційні марші та дефіле вишиванок, ярмарки, концерти, але кожен може долучитися до цього молодого, але важливого свята, надягнувши вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою.

Сьогодні вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності, все міцніше завойовує своє місце під сонцем та її можна сміливо назвати частиною генетичного коду українця.