В селах Коблівської громади відбувся Великодній флешмоб (ФОТО)

0
465

Промайнув Великдень, а разом з ним і триденний культурний проект «Великдень крокує громадою», який відбувся у Коблівській громаді. Захід було ініційовано Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської сільської ради», повідомляється на сайті установи. 

В перший день святкові заходи відбулися у селах Українка, Анатолівка, Новофедорівка, Виноградне. Великодньою суботою продовжились зустрічі з громадами сіл Тузли, Рибаківки, Лугового та Морського. В неділю фотозона та солодощі чекали на мешканців та гостей села Коблеве.

Як зазначили в Агенції місцевого розвитку, флешмоб громадою мав на меті об’єднати тепло сердець від спілкування та подарувати радість зустрічі, відродження традицій та започаткування нових у громаді.

На запланованих локаціях  учасники дружньо прикрашали Великоднє дерево-символ свята яскравими крашанками, як символ вічного життя, виробами місцевих майстрів та майстринь. Разом з  барвистими стрічками розвішуючи їх на дереві, закликали весну. Співали гаївки, виконували руханки та фотографувались. Долучились також місцеві ініціативи від громад: ярмарки, майстер-класи, виступи колективів, акції «Смаколики для ЗСУ», виставка від чумака.

До організації проекту приєднались колективи КЗ «Коблівський центр дозвілля та розвитку особистості» на чолі з Оленою Корсіковою та усі сільські клуби-філії, місцеві майстри Геннадій Полухін, Олександр Панич, родина Жданових та власники магазину «Сад город ферма», водії Володимир та Павло.

«Також хочемо висловити безмежну вдячність громадам за гостинність і керівництву громади за підтримку. Люди – це найбільша цінність, продовжуємо дарувати свої посмішки», — зазначили в Агенції місцевого розвитку.