Голова Березанської ОТГ розповів про ситуацію у всіх сферах громади

0
807

Станом на 21 березня ситуація в усіх сферах життєдіяльності громади контрольована, про що розповідається на сторінці районної газети «Березань»:

– правопорядок забезпечується належним чином, магазини й лікарні працюють, збоїв у подачі енергоносіїв та води немає. Первинна ланка медицини розробляє графік виїздів лікарів для проведення прийомів у селах громади;
– підприємцями-кооператорами налагоджено доставку продуктів харчування в Матіясове, А.-Зорине та Калабатине;
– влада промоніторить ціни в усіх магазинах (поки що селища), аби не допустити необґрунтованого їх завищення;
– велике прохання до мешканців усіх сіл громади – не беріть продукти й речі у волонтерів, яких ви не знаєте. Кожна група волонтерів по приїзді на нашу територію повинна поставити до відома старосту й селищну владу. Пам’ятайте, в країні йде війна, і обережність ніколи зайвою не буває;
– на завтра, 22 березня, запланована вже друга поїздка до Южного для придбання ліків та необхідних товарів, яких нема у нас. Попередній запис за номерами: (099)440-42-84 (соцпрацівник) та (050)636-67-52;

– в аптеку на першому поверсі поліклініки завезли ліки: є серцево-судинні, жарознижуючі, противірусні, протикашльові та інші препарати, спреї від болю в горлі, антибіотики, краплі в ніс, дитячі чаї, перекис водню тощо. Аптека працює до 16:00.

«Ну і традиційне – зберігайте спокій, не нагнітайте паніку. Особливо бережіть людей поважного віку та ваших діток», — звернувся очільник громади до мешканців.

Якщо знаєте малозабезпечені родини чи одиноких людей, кому потрібна термінова допомога, – телефонуйте за номером (066)189-30-35. 

Мешканців всіх прибережних сіл громади – Вікторівки, Лиманів, Матіясового, А.-Зориного, Ташиного, особливо рибалок наполегливо просять уникати походів до водойм, адже можливе замінування території, там можуть знаходитися нерозірвані міни та снаряди.

«Не наражайтеся на небезпеку! Рибки поїмо після перемоги», — наголосив Валерій Хомицький.

Також голова громади нагадав про заборону поширювати жодну інформацію про пересування наших військових чи техніки, викладання фото та відео в режимі реального часу, якщо навіть чуються вибухи.

Комендантський час відсьогодні починається з 20:00 і триватиме до 6:00. Вимикайте світло на цей період у своїх помешканнях.

Велике прохання до усіх, хто отримав цю інформацію, поділитися нею в соціальних мережах, а також донести до сусідів, які не мають доступу до Інтернету.