В Березанській громаді відзвітували про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та населених пунктів

0
541

14 грудня 2023 року на офіційному сайті селищної було висвітлено інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць Суворова (смт Березанка) та Чкалова (с.Андріївка), повідомляють у прес-службі Березанської громади. 

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення можна було подати у письмовій чи усній формі (за запропонованими телефонами) або надіслати на поштову чи електронну адресу Березанської селищної ради: [email protected]

Протягом визначеного терміну 46 осіб взяли участь в обговоренні шляхом заповнення Google форми та 76 осіб внесли свої пропозиції в усній формі. Письмові пропозиції на адресу Березанської селищної ради не надходили. 

Пропозиції, що надійшли під час проведення громадського обговорення шляхом заповнення Google форми щодо перейменування вулиць в смт Березанка будуть винесені на розгляд топонімічної комісії, яку заплановано провести 25 січня 2024 року.

В опитуванні взяли участь мешканці Березанки (74,3 %) та інших населених пунктів громади (25,7%). До вашої уваги узагальнений аналіз пропозицій, що надійшли під час проведення громадського обговорення шляхом заповнення Google форми щодо перейменування вулиць в смт Березанка. 

Перейменувати вулицю Суворова на Вишневу вирішили 17 учасників опитування (36,9%), а на Торгову — лише шестеро осіб (13,1%). Половина з опитуваних мешканців громади (50%) вносила свої пропозиції і голоси розподілились таким чином : Дружби -3, Степана Бандери- 5, Бузкова -3, Соборна, Александрфельдська, В.Черчилля, В. Залужного, Радісна, Ольвійська, Антона Факи – по 1 голосу. Проти перейменування проголосували 5 з опитуваних. 

Серед усних звернень щодо перейменування вулиці Суворова в Березанці, голоси розподілились таким чином: Вишнева – 44, Торгова — 13, Квітнева – 4, Одеська – 4, Андріївська – 2, Антона Факи – 2. 

Стосовно вулиці Чкалова: за результатами онлайн-опитування назву Квітнева підтримало 12 осіб (34,3%), за Сонячну проголосували 8 (22,9%), інші 42,8 % голосів розподілились таким чином: Рідненька -2, Гетьмана Івана Мазепи -3, Козацька -2, Центральна — 1, Андріївська- 2, Патріотична -1, Гетьманська — 1. Проти перейменування – 3 з опитуваних. 

В повторному онлайн-голосуванні, яке було опубліковано за проханням жителів Андріївки повторно взяли участь ще десятеро жителів громади, двоє підтримали назву Соснова, ще троє проголосували за Сонячну, решта вносила свої пропозиції такі як Грушевського, Рідна, Громадянська, Березнева, Єдності, Солов’їна, Шевченка, Молодіжна, Героїв. Але у висновку, під час сходки громадян в селі Андріївка, більшістю голосів (52) місцевих жителів було прийняте рішення перейменувати вулицю Чкалова на Соснову. 

Результати перейменування по населених пунктах громади
Чкалова (Андріївка) – Соснова
Чкалова (Вікторівка) – Морська
Чкалова (Новоселівка) – Прибережна
Суворова (А-Зорине) – Зоряна
Суворова (Матіясове) – Кринична
Гагаріна (Щасливе) – Лісова
Гагаріна (Ташине) – Каштанова
Гагаріна (Калинівка) – Миру
Гагаріна (Вікторівка) – Сонячна
Шмідта (Лимани) – Лиманська
Суворова (Березанка) — Вишнева
с. Червоний Поділ – Степове

с. Шмідтівка – Сосицьке 

Краснопілля, Красне, Комісарівка – за результатами сходу громадян та наданими матеріалами, місцеві жителі вирішили, що населені пункти не підлягають перейменуванню.