Українські чоловіки за кордоном не зможуть оформити закордонний паспорт без довідки про військовий облік

0
261

Комітет Верховної Ради з питань нацоборони вирішив не прив’язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це заявив член Комітету Федір Веніславський.

За його словами, серед питань, які залишилось допрацювати — це зокрема коректно виписати право на відстрочку від мобілізації загалом, а також — для осіб, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю. Крім того, залишили на кінець питання стимулювання до призову на військову службу і обмеження за неявку до ТЦК.

Він також розповів, що спочатку Комітет схилявся до того, щоб залишити на розгляд Ради лише пункт щодо обмеження права на керування транспортним засобом. Але вже під час розгляду самих поправок у нас фактично «відпали» чи не усі перелічені обмеження.

Веніславський не виключає, що, ймовірно, в Комітеті надалі будуть обговорювати збереження обмеження на право керувати транспортом за неявку до ТЦК.

«Якщо говорити про інші обмеження, які вже підтримані Комітетом у законопроєкті — людина, яка перебуває за кордоном, буде змушена надати військово-обліковий документ під час оформлення нового закордонного паспорта. Проте ми не стали прив’язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг», — уточнив парламентар.