Миколаївщина готується до курортного сезону 2024: де дозволять купатися цього літа

0
229

Туристичні місця Миколаївщини із початком війни зазнають величезних збитків, адже купання в Чорному морі наразі неможливе. Єдиними опціями для купання в такому випадку є лимани та річки, на яких влітку 2024 року можна буде плавати, розповідає «О, Море». 

Як раніше у коментарі Суспільному пояснив чиновник Миколаївської ОВА Роман Мамчур, у 2024 році в області діятимуть ті ж обмеження щодо туризму, що й торік.

Відповідно до них, усе морське узбережжя Миколаївщини від Коблевого і до Очаківського мису буде непридатним для купання. Але водночас на інших водоймах області, які не зазнали шкоди від бойових дій та підриву Каховської ГЕС (наприклад, у Тилігульському лимані), купання можуть дозволити, як це раніше анонсував Віталій Кім.

Також у ОВА зауважують, що недоступність моря та близкість до фронту суттєво вплинули на відвідуваність Миколаївщини: якщо у 2021 році на відпочинок у область приїхало 2,3 мільйона українців, то у 2023 році лише 120 тисяч.

Де купатися в Южноукраїнську та Первомайську?

Незабаром у Первомайську можна буде відпочити на міському пляжі «Райдуга». Водойму вже оглянула ДСНС, і тепер на ній тривають роботи з благоустрою. Однак дату відкриття пляжу в міськраді поки що не повідомляють.

Натомість у Южноукраїнську, за повідомленням місцевої влади, купатися на міському пляжі можна буде з 25 травня. Обстеження та очищення дна місто провело ще 17 травня. Також на пляжі встановили буйки.

Які ще місця для відпочинку варто відвідати у Миколаївській області?

У цих непростих умовах для тих, хто бажає відвідати Миколаївщину альтернативою відпочинку на пляжі може стати знайомство з її пам’ятками природи. Зокрема, неподалік того ж Первомайська можна подивитися каньйони, утворені річками та відомі Мигівські пороги.

Для тих же, хто понад усе прагне відпочинку біля води, гарною опцією може стати вже згадані місцини на Тилігульському лимані. Однією з таких локацій є Ойстервіль, де відпочинок на воді можна поєднати з ласуванням устрицями.