Державні органи отримають ще більше доступу до інформації щодо банківських карт українців

0
207

Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14 липня 2006 року № 267 (зі змінами).

Зміни пов’язані з необхідністю приведення  Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей  62, 622 Закону України “Про банки і банківську діяльністьˮ та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку України.

Зокрема, у зв’язку з цим передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;
  •  уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк України, під час проведення яких банки зобов’язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Такі норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці” (далі – проєкт постанови).

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

  • проєкт постанови «Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці»;
  • аналіз впливу проєкту постанови;
  • порівняльна таблиця до проєкту постанови.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій у строк до 03 березня 2024 року.