У Коблівській громаді доступна послуга «Мобільний адміністратор ЦНАП»

0
181

На території Коблівської сільської ТГ для осіб окремих категорій діє сервіс «Мобільний адміністратор ЦНАП», розповіли у прес-службі Коблівської громади.

Послуга дозволяє у форматі пересувного віддаленого робочого місця приймати документи для отримання адміністративних послуг.

Унікальний сервіс створено для громадян з обмеженими фізичними можливостями та людей похилого віку, які за станом здоров’я не мають можливості самостійно відвідати ЦНАП, тому потребують отримання адміністративних послуг за місцем проживання.

Автоматизований портативний комплекс «Мобільний офіс» представляє собою комплект сучасної портативної техніки, який дозволяє у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінний прийом документів для отримання адміністративних послуг за місцем перебування громадян. 

Скористатись послугами такого кейсу можуть наступні категорії громадян:

  • які досягли 80-річного віку і старше;
  • з інвалідністю І групи;
  • з інвалідністю внаслідок війни;
  • що за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись.

Щоб скористатися сервісом «Мобільний адміністратор» суб’єкт звернення або особа заявник (особа, що представляє інтереси суб’єкта звернення, його родич, особа, яка здійснює догляд за ним або проживає разом з ним, соціальний робітник) повинна звернутись до Центру надання адміністративних послуг для оформлення заяви на отримання сервісу.

Далі адміністратор ЦНАП з мобільним кейсом приїжджає до місця знаходження заявника у зазначену дату та час, встановлює особу суб’єкта звернення за даними паспорта (іншого документа, що посвідчує особу), належність суб’єкта звернення до категорії осіб, оформляє усі необхідні документи та проводить замовлення послуг.
Зазначимо, що сервіс «Мобільний адміністратор» був запущений за підтримки проєкту Програми розвитку ООН.