В Березанській громаді відбулася виїзна комісія

0
477

9 лютого 2023 року відбулось виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Березанської селищної ради, повідомили у прес-службі громади.

На запрошення селищного голови Валерія Хоміцького в роботі комісії взяли участь начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба та заступник Владислав Яклюшин.

Підставою для виїзного засідання було звернення 160-ти мешканців Василівки, Михайлівки, Новоселівки та Лиманів щодо незадовільного стану дороги (Одеса-Новоазовськ) — Лимани-Вікторівка протяжністю 15,8 км.  

Під головуванням Валерія Хоміцького члени комісії спільно зі старостами Василівки Галиною Гавлік та Лиманів — Іриною Дронюк обстежили всі ділянки дороги, визначили найбільш пошкоджені, які можуть бути потенційно небезпечними для пересування як транспорту, так і людей. 

В Лиманах відбулась зустріч з громадою, на яку завітала більша половина місцевих мешканців. Основне питання, яке турбує лиманівців – аварійний стан дороги, що унеможливлює своєчасне прибуття до населеного пункту транспорту швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, поліції, рейсового автобуса та постачальників необхідних товарів для населення. 

Обслуговування дороги (Одеса-Новоазовськ) — Лимани-Вікторівка — це повноваження Миколаївської обласної дорожньої служби, тож вирішили звернутись до Агенції місцевих доріг Миколаївської області щодо ремонту аварійних ділянок дороги та встановлення попереджувальних знаків. 

Також було прийнято рішення, яке знайшло підтримку присутніх на засіданні жителів лиманівської громади — звернутись до сільгосппідприємств, фермерських господарств Василівського та Лиманівського старостатів щодо дотримання вагових норм, обмеження руху вантажного автотранспорту та сільгосптехніки в період значних опадів та можливість сприяння в ремонті зазначених ділянок. На період воєнного стану це єдиний оптимальний варіант вирішення даної проблеми – проведення ремонту найбільш аварійних ділянок дороги. 

Дане питання взято під контроль районною військовою адміністрацією, і в зв’язку з тим, що представники Агенції місцевих доріг Миколаївської області були відсутні на засіданні, запропоновано ще раз обговорити вирішення проблеми, але вже за обов’язкової участі представників Агенції. 

Насамкінець голова селищної ради Валерій Хоміцький подякував усім присутнім за конструктивність, активність у вирішенні даної проблеми.