Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня

0
27

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня. Як пояснила в ефірі «Радіо Свобода» заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, зараз цей застосунок буквально створюється, а для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити його, авторизуватися і заповнити необхідні «поля».

«18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного… Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам», – зазначила вона.

Черногоренко уточнила, що з 18 травня, у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного.

Мобільний застосунок можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market.

Крім того, якщо громадяни ігноруватимуть законодавство про постановку на військовий облік та обов’язок оновлення військово-облікових даних, якщо ці дані відсутні у держави, явки за повісткою, їх штрафуватимуть до 25,5 тисяч грн. Відповідний законопроект про збільшення штрафів 10379 Верховна Рада 10 квітня схвалила у першому читанні.