Україна зараховуватиме учням оцінки, отримані в закордонних школах

0
93

Отримані українськими учнями у школах за кордоном оцінки зараховуватимуться в Україні.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це питання обговорювали під час спеціальної наради. Представник Міносвіти розповів, що торік наказом МОН затвердили відповідні методичні рекомендації. Згідно з ними, діти-біженці після повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти України — туди, де навчалися раніше, або в будь-які інші.

Згідно з рекомендаціями, всі оцінки, здобуті за кордоном, при поверненні перезараховуються. Для цього достатньо надати інформаційну довідку, до якої мають бути прикріплені:

  • витяг оцінок, здобутих за кордоном;
  • довідка про систему оцінювання, яка застосовується в країні перебування.

При цьому діти можуть вивчати за кордоном лише навчальні предмети українознавчого компонента — як дистанційно в українських школах, так і на базі Міжнародної української школи (МУШ).

Йдеться про українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет «Я досліджую світ» (у частині громадянської й історичної освітньої галузі).

«Це дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах», — зауважили в Мінреінтеграції.