В с. Лимани Березанської громади комісія здійснила виїздний контроль у кризових родинах

0
317

Поняття сім’я, яка опинилися в складних життєвих обставинах, або ж неблагополучна сім`я досить широке. Зазвичай до неблагополучних відносяться сім`ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. У результаті цього в таких сім`ях об’єктивно чи суб’єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей. Ці сім`ї характеризуються певними негативними проявами. Виявлення та облік неблагополучних сімей, а також, робота з ними є одним з головних завдань діяльності Центру соціальних служб Березанської селищної ради, повідомили у прес-службі Березанської громади. 

12 січня т.в.о. директора Центру соціальних служб Анастасією Стружевською спільно з старостою Лиманівського старостату Іриною Дронюк та соціальним працівником Тамарою Громовою здійснено черговий контроль за умовами утримання і виховання дітей у селі Лимани нашої громади.

Виїзд було здійснено з метою перевірки умов проживання сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і перебувають на обліку.

Під час виїзду було відвідано 3 кризові родини та багатодітну сім’ю з числа внутрішньо переміщених осіб, в яких виховуються діти шкільного віку.

У ході соціальних відвідувань батькам сімей було надано ряд консультацій щодо формування навичок відповідального батьківства, ведення здорового способу життя, шляхів подолання конфліктів, проведено роз’яснювальну роботу стосовно необхідності виконувати рекомендації лікарів та дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. За результатами обстежень складено відповідні акти, надано консультації. 

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати і староста Ірина Дронюк та соціальний працівник це добре знають, тому й тримають на постійному контролі такі сім’ї, надають їм допомогу, сприяють у вирішенні побутових проблеми. Батьки, в свою чергу, знаючи, що перебувають під особливим контролем та, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальнішими, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку своїх дітей.