Уряд змінив підхід у наданні переселенцям допомоги на проживання

0
175

«Виплати здійснюватимуться на сім’ю протягом шести місяців з можливістю продовжити ще на один шестимісячний термін для соціально вразливих сімей», — ідеться в повідомленні.

Як зазначили у міністерстві, також запроваджуються критерії та умови призначення виплат відповідно до майнового стану і терміну перебування за кордоном.

Орган соціального захисту населення повідомить отримувача виплат у разі припинення надання допомоги.

11 липня уряд схвалив постанову №709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб». Для всіх ВПО, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 р. буде автоматично продовжено виплату допомоги ще на 6 місяців — до кінця січня 2024 р.

Допомога продовжується для всіх ВПО, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн та для інших — 2 тис. грн.

Виплати не продовжуватимуться для тих, хто:

  • перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально (обґрунтованими вважаються причини, коли людина була у службовому відрядженні чи на стажуванні, перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала за хворою дитиною, оздоровлювала дитину та ін.);
  • повернулися до покинутого місця проживання.

Крім того, виплати не продовжуватимуть людям, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм.

Джерело: «Суспільне«