В селі Українка найближчим часом відкриється Tiligul Club (ФОТО)

0
1473

В червні на туристичній мапі Миколаївської області з’явиться нова цікава локація. В селі Українка Коблівської територіальної громади відкриється спортивно-рекреаційна зона Tiligul Club, пише news.pn. 

В планах організаторів перетворити її на справжній центр відпочинку та водного спорту на березі Тилігульского лиману. І, що важливо, з урахуванням усіх нюансів розташування в регіональному ландшафтному парку.

Ідея створення подібного центру стала мрією миколаївських кайтсерферів, які постійно проводять вільний час влітку саме тут. Проте інфраструктура, як це буває часто, не задовільняла людей, які бачили облаштування таких місць в інших країнах. Де цивілізовано організовані зони відпочинку: без спорудження парканів, величезних споруд, засмічення території. І саме в цьому році, попри всі складнощі, мрія стане реальністю. Тому купатися в лимані, засмагати на пляжі та займатися спортом миколаївці та гості області зможуть вже незабаром.

«Вже давно відомо, що кайтери полюбили Тилігульський лиман через постійні вітри. Спочатку було все хаотично, потім самовільно, були скарги відпочиваючих, тому ми вирішили впорядкувати розміщення спортсменів. З урахуванням побажання жителів Коблівської ОТГ, ми підписали договір про співпрацю для того, щоб створити необхідну інфраструктуру для розвитку спорту та відпочинку туристів, з урахуванням усіх природоохоронних законів», – прокоментував Олександр Дьяченко, директор РЛП «Тилігульский».

На відвідувачів чекатимуть кафе з терасою, затишні лаунж-зони з Wi-Fi, берегова зона з шезлонгами, намети для тимчасового проживання, кайт- та вейкстанція, комфортні туалети та душі, дитячі та спортивні майданчики, байдарки, водні велосипеди і багато інших приємних сюрпризів.

«Хлопці-підприємці хочуть створити місце, де можна буде і відпочивати, і займатися улюбленим видом спорту. Вони дуже активні, готові підтримувати соціальні проєкти, вже на стадії завершення підписання договору соціальної відповідальності. Ми вже разом зустрічалися з керівництвом і громадськістю старостинського округу, обговорювали можливі питання: люди підтримують, адже всі розуміють, що це і нові робочі місця, і ресурси, які так необхідні сьогодні громаді», — розповів Володимир Панич, голова Коблівської об’єднаної територіальної громади.

Важливим для авторів створення Tiligul Club стало питання екологічності їхнього проєкту. Те, що є важливим навіть при створенні громадських просторів у місті, не кажучи вже про ландшафтний парк. Тому зауваження екологів стали чи не основними для реалізації всіх ідей. За проєктом усе буде в «еко-стилі». Жодних капітальних споруд, душ і туалет зі станцією біологічного очищення води, сонячні батареї, колектори, тощо.

«Створюючи кемпінг на узбережжі Тилігульського лиману важливо поєднати природоохоронні та рекреаційні цілі, знайти баланс між потребами населення у відпочинку з найменшим впливом на довкілля. Одна з ідей – облаштування екостежки на Чиловій косі, щоб відвідувачі знали про важливий природоохоронний статус лиману, як території природно-заповідного фонду, об’єкту Смарагдової мережі», — додала Олександра Єфименко, начальник Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА.

Все, що планується організувати Tiligul Club, з’явиться не на порожньому місці, а в традиційних для кайтсерферів локаціях. Тому можливість порівняти сучасний відпочинок з традиційним буде у кожного. Власники не планують огороджуватися парканом чи заважати тим, хто хоче відпочивати, як раніше. Проте чимало людей готові витрачати гроші за зручності та за чисте довкілля. А разом з устричною фермою, що знаходиться неподалік, «Tiligul Club» зможе стати альтернативою небезпечному в цей час морському відпочинку.

«Це просто нові туристичні магніти, які нашій області необхідні, як ніколи. У час, коли туристичний бізнес скоротився на 90%, такі проєкти дуже актуальні та затребувані. Він безумовно підвищить туристичну привабливість нашої області», — вважає Тетяна Волинець, начальник Управління туризму та курортів Миколаївської ОДА.

Потрапити до Українки та Tiligul Club з траси М-14, що поєднує Миколаїв з Одесою, можна двома шляхами. Поліпшена грунтова дорога через село Бесарабка вже на 90% підготовлена до літнього сезону, тому комфортно дістатись лиману без пригод з бездоріжжям можна вже зараз. Більш мальовнича дорога над берегом через село Виноградне також доводиться до ладу і за кілька тижнів буде повністю готова. Тож очікуємо на літо, на відкриття, де буде гарна можливість переконатися, що Tiligul Club стане новою точкою тяжіння для всіх, хто любить сонце, море та активний відпочинок. Туристичному сезону – бути!

Контакти: 0935050800
https://tiligul.club