Громадян, які отримали медичне звільнення від мобілізації, мають намір обстежити заново

0
851

Українців, які отримали звільнення від мобілізації за висновком медичної комісії, можуть викликати на повторне обстеження. Йдеться про тих громадян, які отримали звільнення від мобілізації від лікарів ЦВЛК (Центральної військово-лікарської комісії) ЗСУ.

Про це написав у своєму Telegram-каналі голова фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія.

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов’язаних громадян. Проте, незважаючи на загальну мобілізацію, чимало українців вже отримали звільнення від призову до війська. Хтось – за сімейними обставинами, а хтось  — за висновками медичної комісії. Висновок про повну непридатність громадянина до служби в армії робить військово-лікарська комісія.

Однак після того, як заступника начальника ЦВЛК  впіймали на отриманні хабаря за звільнення від служби в армії та викрили на системній корупції, у багатьох виникли питання щодо достовірності висновків, зроблених цією медкомісією.

Адже велетенські суми грошей, знайдені в хабарника на роботі і дома свідчать, що ЦВЛК визнала «непридатним до служби» не одного українця. А отже, її висновки викликають сумніви та підлягають перевірці. Тому Арахамія пропонує переглянути всі висновки комісії щодо непридатності до військової служби за останні 6 місяців.

«Вітаю СБУ і ДБР з викриттям заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ на системній корупції на темі ухилення від проходження служби. Закликаю правоохоронні органи переглянути рішення Комісії за останні 6 місяців, щоб не дати хабарникам і тим, хто їм платив, досягнути своїх цілей», — написав нардеп.