У молоді Коблівської громади відбувся військово-патріотичний захід (ФОТО)

0
363

По запрошенню начальника відділу освіти, молоді та спорту Коблівської територіальної громади Вадима Бессонова та тренера дитячого Футбольного клубу «Аджияск-Коблеве» Євгена Несіна поліцейський офіцер Коблівської громади Віктор Антоненко провів військово-патріотичний захід із юними футболістами, а також було проведено практичне заняття з вогневої підготовки з використанням макету учбового автомату Калашникова.

Як розповів правоохоронець кореспондентці koblevo.news у приватній бесіді, такі заходи є дуже доцільними та актуальними серед молоді у сучасних реаліях.

«Особисто я вважаю, що доцільно проводити заняття з юнаками та дівчатами з вогневої підготовки. По-перше, задля особистої безпеки кожного з нас при поводженні, використанні, застосуванні та зберіганні вогнепальної зброї. По-друге, навички поводження зі зброєю зайвими ніколи не будуть!Також необхідно усвідомлювати весь рівень відповідальності не лише за її використання і застосування, а навіть за її зберігання та догляд. Оскільки не знання цих правил, не звільняє кожного з нас від відповідальності», — вважає офіцер поліції. 

Також Віктор Антоненко налолосив, що необережне поводження зі зброєю, порушення правил її зберігання призводить до трагічних наслідків, а саме: травмуванню та загибелі не тільки дорослих, а і дітей. Прикро, що у більшості випадків можуть бути винними у цьому самі дорослі.

«Тому необхідно з дитинства розвивати розумові та фізичні здібності дітей з вогневої підготовки. А з урахуванням подій, що відбуваються у нашій державі на теперішній час, то це взагалі важливо, як ніколи!», — розповів Віктор Антоненко.

На занятті було доведено тактико-технічну характеристику АК та проведено неповний порядок розбирання та збирання АК та вправа по спорядженню магазину. Під час заходу всі хлопці особисто спробували неповно розібрати-зібрати АК та спорядити магазин.

«Як наслідок, у нас підростають справжні відважні захисники України! Так тримати хлопці, ВИ — наше майбутнє, наша гордість! Пишаюсь кожним із вас! Особисто я приємно вражений цікавістю хлопців та їх активністю. Приємно також було згадати, що особисто я за першою освітою є викладач з військової справи і сьогодні мав можливість повернувся на 20 років назад», — зазначив првоохоронець.