Фахівці Березанського ІРЦ надають психологічну підтримку маленьким мешканцям громади та їх батькам

0
249

Станом на 19 травня 2022 року на території Березанської громади зареєстровано 1704 внутрішньо переміщені особи, з них 457 дітей. Переважна більшість дітей з Миколаївської області, 21 дитина з інших областей України, про що розповіла прес-секретарка Березанської селищної ради Тетяна Чудна. 

Ситуація, яка склалася в нашій країні, викликає емоційну напругу, стресовий стан, тривожність як у дорослих, так і дітей. Але діти переживають набагато гостріше стресові ситуації. Навіть, якщо ви зараз знаходитесь у безпеці, дитина все одно може відчувати стрес від зміни місця перебування, відсутності інших близьких людей та друзів, відсутності власних звичних речей та власного маленького простору, звичного ліжка чи кімнати. Дитина переймає ваші почуття та тривоги і не знає як з цим впоратись. 

Тож, щоб підтримати свою дитину і допомогти знизити їй рівень тривожності та емоційної напруги, батьки можуть звернутися до Березанського ІРЦ. Фахівці інклюзивно-ресурсного центру (практичний психолог, вчитель-дефектолог, вчитель-реабілітолог) готові допомогти у психологічному розвантаженні, у відповідних кабінетах, оснащених необхідним обладнанням.

Нагадуємо, що ІРЦ знаходиться за адресою: смт Березанка, вулиця Центральна, 48 (Будинок творчості школярів, перший поверх).