Березанський селищний голова привітав з досягненнями чемпіона України з вільної боротьби (ФОТО)

30 грудня на початку засідання виконкому Березанський селищний голова Валерій Хоміцький особисто привітав чемпіона України з вільної боротьби Микиту Зубаля з високими досягненнями у спорті (отримав Значок майстер спорту з вільної боротьби) й нагородив премією селищного голови та відзначив Грамотою і грошовою премією його першого тренера Василя Пєткова за внесок у розвиток спорту в громаді. Про це повідомляє прес-секретар  Березанської селищної ради Тетяна Чудна на своїй сторінці в facebook.

«Мене переповнює гордість за наших земляків, які, знайшовши себе у спорті, прославляють нашу громаду на всю Україну і далеко за її межами. Ми пишаємося нашим чемпіоном і його тренером, який вкладає свою душу в розвиток спортсменів»,- розповідає селищний голова.

Микита Зубаль прийшов на борцівський килим Березанської дитячо-юнацької спортивної школи у шість років. Під началом тренера Василя Пєткова сім років опановував борцівську науку у Березанській ДЮСШ. За цей період отримував першість у всеукраїнських і міжнародних змаганнях (турнірах). Будучи восьмикласником, Микита вступив до Херсонського вищого училища фізичної культури, де тренувався 5 років.

Із 2017 року Микита Зубаль не сходив з призової сходинки на чемпіонатах України. Вигравши у 2017 році першість України, хлопець поїхав на Чемпіонат Європи, що проходив в Сербії, і зайняв там 5-те місце. У 2021 році він виграв чемпіонат України в Харкові і отримав путівку на Чемпіонат Європи в Дортмунт. На чемпіонаті в Харкові Микита виконав норматив майстра спорту з вільної боротьби і став членом збірної команди України з вільної боротьби.
Нині спортсмен тренується в спортклубі «Хімік» в Южному.
Спортсмена також привітали начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради Анастасія Смоляк та члени виконкому Березанської селищної ради й побажали тримати високу планку у змаганнях різного рівня.