25 тисяч громадян підписали петицію проти військового обліку для жінок

Електронна петиція, розміщена на сайті президента, про відміну наказу Міністерства оборони про розширення списку спеціальностей жінок, які підлягають військовому обліку, набрала необхідні для розгляду понад 25 000 підписів. Про це повідомляє сайт «Odessa online».

У петиції пропонується скасувати наказ Міноборони № 313 від 11 жовтня, який значно розширює перелік професій та спеціальностей, представниці яких підлягають військовому обліку. Пропонується користуватися переліком лише тих спеціальностей, визначених ПКМУ № 711 від 14.10.1994.

Авторка звернення назвала резонансний наказ від Міноборони «знущанням». На даний момент петиція перебуває у статусі «Очікує на розгляд».

У правилах щодо розгляду даних звернень зазначено, що розгляд електронних петицій «здійснюється невідкладно, але не пізніше ніж за десять робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Про підтримку чи не підтримку петиції, адресованої Президенту України, публічно оголошується Президентом України на веб-сайті Офіційного Інтернет-представництва Президента України».