Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство

0
241

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді України запровадити інститут множинного громадянства.

Про це глава держави сказав у своєму привітанні з нагоди 105-ї річниці Дня Соборності України.

«Сьогодні я вношу до Верховної Ради України ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства», — наголосив Зеленський.

Як зазначив президент, це дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу, окрім громадян країни-агресора.

«Усі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено покинув рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Усі, хто допомагає нам, незважаючи на сотні та тисячі кілометрів від рідної землі», — зазначив Зеленський.

Крім того, президент згадав і про іноземних добровольців, які стали на захист України.

«Усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, Соборної, єдиної України. За свободу якої ми боремося. Б’ємося за право бути українцями. І відповідне рішення – один із елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації цього права. Права бути українцем», — повідомив глава держави.