В Березанській громаді перевірили сім’ї, в яких діти потребують особливої уваги (ФОТО)

0
681

5 січня 2024 року відбувся спільний виїзд служби у справах дітей Березанської селищної ради, Центру соціальних служб та представників ювенальної превенції до родин з Дмитрівки, Комісарівки, Малахового та Василівки, діти яких потрапили в складні життєві обставини, перебувають на тимчасовому влаштуванні або потребують підвищеної уваги з боку компетентних органів, повідомляє прес-служба Березанської громади. 

На меті цього заходу було відпрацювати повідомлення про загострення проблемних моментів в даних сім’ях та вивчення ситуації безпосередньо на місці. 

Учасники рейду, а саме — старші інспектори СЮП ВП МРУП в Миколаївській області, капітани поліції С. Довгань та І. Мостова, начальник та головний спеціаліст служби у справах дітей Л. Гонта й В. Тоток, т.в.о. директора Центру соціальних служб А. Стружевська та соціальний працівник В. Мандрик, здійснили обстеження матеріально-побутових умов проживання 6 вразливих сімей, де виховується 21 дитина. Окрім цього, провели профілактично-роз’яснювальну бесіду з юнаком, схильним до вчинення правопорушень, та попрацювали над залагодженням конфлікту між двома багатодітними родинами. 

У ході об’їзду було виявлено, що деякі батьки свідомо займають позицію бездіяльності: не прибирають в оселях, не контролюють участь дітей у навчальному процесі, не цікавляться дозвіллям своїх чад, не піклуються про наявність чистої постільної білизни та сезонного одягу для малечі. На таких батьків було складено адміністративні протоколи про притягнення їх до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків, оскільки вмовляння, рекомендації і попередження вже не діють.

Водночас порадували родини, в яких становище покращилось з моменту попереднього візиту: помешкання приведено до належного санітарного стану, заготовлено запаси продуктів харчування, під’єднано Інтернет для онлайн-навчання дітей.