На сільському кладовищі с. Коблева осквернили могилу загиблого воїна — поліція розшукує причетних до злочину осіб

0
2579

Сьогодні, 20 грудня, до відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління звернувся 70-річний мешканець с. Коблево з повідомленням про те, що на сільському кладовищі невідомі осквернили могилу його сина — воїна Збройних сил України, який загинув у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф. 

Для фіксації протиправних дій та з’ясування обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група відділення поліції. 

У ході першочергових слідчих заходів поліцейські встановили, що на могилі загиблого воїна спалено квіти та вінки, які залишили односельчани та побратими, вшанувавши памʼять загиблого. 

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 297 КК України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». Санкцією вказаної статті передбачено покарання до трьох позбавлення волі. 

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності. 

Звертаємось до громадян, які володіють будь-якою інформацією про обставини вказаного злочину, звернутись до відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління або повідомити за телефонами: (0512) 53-13-41, (0512) 53-11-41, (0512) 53-11-98, 102.