В Березанському ліцеї відкрито клас безпеки (ФОТО)

0
239

1 листопада в Березанському ліцеї Березанської селищної ради в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, відповідно рішення сесії Березанської селищної ради та фінансування місцевого бюджету відбулось відкриття класу безпеки, розповіли у прес-службі Березанської громади. 

«Я сподіваюсь, що створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці наших дітей з питань цивільного захисту, здорового способу життя та особистої безпеки», — сказав у своїй вітальній промові голова Березанської громади Валерій Хоміцький. 

Проєкт дійсно спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги. 

Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створений ігровий куточок. 

Фахівці своєї справи — пожежники, представники поліції та соціальні працівники — провели перше заняття для учнів та ознайомили з корисною інформацією про те, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях. 

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.