На честь професійного свята педагогів Коблівської громади відзначили грамотами та подяками (ФОТО)

0
1167

Сьогодні війна не дозволила зібрати освітян Коблівської громади на честь  їх традиційного свята, яке щорічно відзначають у першу неділю жовтня. Але 07 жовтня 2022 року в залі засідань Коблівської сільської ради педагогічний колектив громади було запрошено на урочисту церемонію нагородження педагогів Коблівської громади за результатами 2021/2022 навального року, розповідається на офіційному сайті Коблівської громади. 

Грамотою сільського голови нагороджені:

за високу професійну майстерність, значний особистий внесок в розвиток національної освіти та з нагоди святкування Дня працівників освіти

ХИМИЧ Світлана Сергіївна – вчитель хімії Коблівського ліцею.

Світлана Сергіївна — досвідчений, висококваліфікований педагог. Забезпечує високий рівень викладання хімії. Досконало володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює у професійному середовищі. Вчителька заохочує учнів приймати нешаблонні рішення та лаконічно і точно висловлювати свої думки. Враховує в процесі роботи не тільки знання програм, але й індивідуальні особливості учнів. Як результат, її учні вміють аналізувати, порівнювати, самостійно виявляти проблеми і вирішувати їх, що саме сприяє творчому розвитку обдарованих дітей. Її вихованці призери — ІІ, ІІІ, та ІУ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, захищають на високому рівні науково-дослідницькі роботи в МАН.

САЖНЄВА Євгенія Борисівна – вчитель фізики Коблівського ліцею.

Євгенія Борисівна — творчо працюючий учитель, вільно володіє методикою сучасного уроку, має власний педагогічний стиль, виявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості. Найсуттєвішою визначальною рисою вчителя є постійна праця над підвищенням рівня власної майстерності. Вчителька вміє побачити в кожному учневі його здібності і таланти, розкрити кожного як особистість, зацікавити та повести за собою. Робота з обдарованими дітьми триває регулярно, протягом усього навчального року, як результат цієї роботи можна розглядати велику кількість переможців та призерів предметних олімпіад різних рівнів, активну участь дітей у предметних змаганнях, перемоги в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

ЛАПТЄВА Ольга Олександрівна – практичний психолог Рибаківського ліцею.

Сьогодні всі учасники освітнього процесу більш, ніж будь-коли раніше, потребують психологічної підтримки і допомоги. Ми вдячні Ользі Олександрівні, яка в цей важкий для нас час засвідчує високий професіоналізм та надає психологічні послуги, налагоджує взаємодію з учасниками освітнього процесу, допомагає батькам та підтримує вчителів. В школі впроваджено час психолога «Як допомогти собі та близьким», година завершується техніками арт–терапії. Ольга Олександрівна досконало володіє ефективними формами, методами психологічного забезпечення освітнього процесу, та ділиться з колегами власними напрацюваннями. Практичний психолог пройшла навчання за програмою «Діти та війна. Навчання технік зцілення» в рамках проєкту «Рука допомоги Україні» та здобула звання «Тренера» для проведення психологічних занять для дітей та їх батьків.

ПУГАЧОВА Яна Юріївна – практичний психолог КУ «ІРЦ» Коблівської сільської ради.

Яна Юріївна — молодий, але висококваліфікований спеціаліст, ефективно застосовує професійні знання в практичній діяльності, проявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості. Пройшла навчання за програмою «Діти та війна. Навчання технік зцілення» в рамках проєкту «Рука допомоги Україні» та здобула звання «Тренера» для проведення психологічних занять для дітей та їх батьків. Влітку було проведено цикл тренінгів для мешканців нашої громади та людей, які вимушені були залишити домівку. Яна Юріївна постійно підвищує свій професійний рівень. Завершила навчання за програмою підвищення кваліфікації на тему «Арт-терапія. Теорія та практика. Робота з кризовими станами та ПТСР та отримала сертифікат звання кваліфікацію «Арт-терапевт» та за програмою підвищення кваліфікації на тему «Психологічне консультування та психотерапія складних запитів: травм, ПТСР, тощо. та здобула кваліфікацію «Консультант – терапевт з кризової психології».

За багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток професійної освіти, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти нагороджені

ПОДЯКОЮ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ:

ГОРБУРОВА Любов Леонідівна – вчитель інформатики Рибаківського ліцею. Любов Леонідівна досконало володіє сучасною методикою викладання інформатики, має глибокі знання з предмета, виважено і розумно застосовує комп’ютерну техніку та програмне забезпечення на уроках та в позаурочній роботі з учнями. Її учні є постійними призерами та переможцями ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, інформаційних технологій. І не тільки учні, сама вчителька в 2021/2022 н. р. взяла участь в конкурсі «Учитель року – 2022». Педагогічний хист, професійна компетентність, здатність розв’язувати важливі педагогічні проблеми Людмили Іванівни відчувають всі, кому доводиться працювати з нею поруч.

ГРАМОТОЮ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ:

КУРЛІНА Зоя Степанівна – вчитель української мови та літератури Українського ліцею. Основну мету своєї діяльності Зоя Степанівна вбачає у сприянні мовленнєвому розвитку та формуванню правописних умінь і навичок учнів. Навчальні заняття чітко і логічно побудовані, завжди змістовні, цікаві. Вчителька вміло розкриває перед учнями красу та зміст свого предмета, таким чином мотивує їх до його вивчення. Учні є переможцями олімпіад, мовленнєвих та творчих конкурсів різних рівнів, беруть участь в онлайн-олімпіадах та конкурсах освітнього проєкту «На урок». Позакласні заходи, що організовує і проводить педагог, відрізняються оригінальністю форм, мають високий виховний вплив. Вчителька постійно знаходиться у пошуку нових методів і прийомів, поглиблює знання з педагогіки, психології, володіє інформаційно-комунікативними технологіями. Педагог постійно працює над удосконаленням фахової майстерності, проводить показові уроки для колег, індивідуальні консультації для молодих учителів.

За багаторічну сумлінну працю, високі досягнення у педагогічній діяльності за підсумками роботи в 2021/2022 навчальному році та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти.

ГРАМОТОЮ ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ І НАУКИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ:

Нагороджені:

  1. ФАРІОНОВ Олександр Олександрович – вчитель інформатики та фізичної культури Новофедорівського ліцею. Олександр Олександрович молодий, але перспективний вчитель. Розвиває в учнів уміння самостійно опановувати та раціонально використовувати програмні засоби різного призначення. Вчитель постійно вдосконалює свій професійний рівень. Його учні беруть участь в олімпіадах, і сам вчитель є зразком для наслідування. Олександр Олександрович брав участь у фаховому Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2022». Дуже відповідальний. Має активну життєву та громадську позицію. Олександр творчий вчитель, активний учасник художньої самодіяльності Новофедорівського дому культури.
  2. КУШНІР Ольга Володимирівна – вчитель біології Новофедорівського ліцею. Ольга Володимирівна за час роботи на посаді проявила себе як творчий, ініціативний, вимогливий вчитель. Проявляє належний рівень професіоналізму, використовує сучасні методики викладання біології, творчо та відповідально відноситься до своєї роботи. Вчителька постійно опановує новими методами та прийомами, що дозволяє організовувати навчальні заняття в повній відповідності з вимогами державних стандартів. Велику увагу в своїй діяльності вчитель приділяє дослідницькій роботі з учнями. Ерудована, інтелегентна, ввічливий вчитель, постійно працює над підвищенням свого професійного рівня. Брала участь у фінальному етапі І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2022» .
  3. БІЗІКОВА Наталія Вікторівна – заступник директора з виховної роботи Тузлівського ліцею. Наталія Вікторівна — творчий, креативний та ініціативний педагог. Відповідально ставиться до виконання посадових обов’язків. Забезпечує високу результативність, 2 роки поспіль учні під керівництвом Наталії Вікторівни брали участь у обласному конкурсі «Різдвяні вертепи», де посіли призові місця І і ІІ місце. Під керівництвом заступника з виховної роботи налагоджена ефективна робота з патріотичного виховання молоді. Сприяє підвищенню професійної майстерності класних керівників і гурткової роботи. Має активну життєву та громадську позицію.
  4. ГОРБУРОВ Микола Леонідович – вчитель фізики Рибаківського ліцею. Микола Леонідович серед педагогів нашої громади вирізняється вмінням нестандартно та професійно вирішувати педагогічні ситуації. Уроки вчителя цікаві, мають практичну спрямованість, а учні завжди є серед переможців олімпіад різних рівнів. Вчитель ділиться своїм досвідом серед педагогів України. Його розробки уроків опубліковані в журналах видавництва «Відкритий урок», «Учительський журнал он-лайн». Має активну життєву та громадянську позицію.
  5. САВКА Ольга Василівна – вчитель початкових класів Тузлівського ліцею. Ольга Василівна значну увагу приділяє роботі з обдарованими учнями. Майже кожного року учні мають призові місця в районних олімпіадах. Разом з учнями, вчитель приймає участь у різноманітних обласних і всеукраїнських конкурсах, де також має вагомі результати. Учні Ольги Василівни є активними учасниками у шкільному житті. Жоден випускник Савки О.В. немає початкового рівня знань. Всі в повному обсязі засвоюють матеріал і в подальшому є кращими здобувачами освіти Тузлівського ліцею. Необхідно відзначити наполегливу роботу Савки О.В. щодо матеріального оснащення кабінету, його естетичного оформлення, поповнення навчальними посібниками та засобами для навчання.
  6. АРТЕМЕНКО Людмила Миколаївна – вчитель хімії Рибаківського ліцею. Метою фахової діяльності Людмили Миколаївни є формування системи знань з основ хімічної науки. Уроки вчительки відзначаються чіткістю та логікою побудови. Вчителька ефективно використовує різноманітні, оригінальні методи і засоби залежно від цілей і змісту уроку, залучаючи учнів в активну пізнавальну діяльність до вивчення хімії. Людмила Миколаївна забезпечує високу результативність, якість своєї праці. Її вихованці неодноразові призери ІІ (районного) та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії та біології, переможці конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Сама вчителька в цьому році презентувала свій досвід роботи під час фінальних випробувань І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022».
  7. ПЛЬОХІНА Валентина Григорівна – вихователь Новофедорівського ЗДО «Сонечко» Валентина Григорівна вирізняється умінням швидко знаходити креативні рішення, які підтримують особистість дитини в складних нестандартних ситуаціях. Вихователь ділиться своїм досвідом з колегами не тільки свого закладу, а і серед колег громади. Відкриті заходи завжди цікаві, проходять на високому професійному рівні. Валентину Григорівну поважають батьки, вихованці групи та колеги. Вона врівноважена і доброзичлива людина, завжди дотримується педагогічної етики та моралі.
  8. КРЮКОВА Оксана Сергіївна – учитель української мови та літератури Анатолівського ліцею. Високий рівень психолого-педагогічної підготовки вчительки забезпечує індивідуальний підхід, створення в класі сприятливого мікроклімату. Учитель постійно прагне до того, щоб, навчаючи, розвивати і виховувати учня. Піклуючись про інтелектуальний розвиток дітей, педагог не забуває про головне – виховання доброти, чуйності. Учні закладу беруть участь і займають призові місця у олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика, Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка. Оксана Сергіївна формує в дітей такі позитивні риси характеру як чесність, справедливість, наполегливість, доброту, культуру думки і поведінки.
  9. ПОДИМОВА Людмила Леонтіївна – учитель початкових класів Коблівського ліцею. Людмила Леонтіївна творчий, вмотивований педагог. Володіє і вміло використовує інноваційні технології та новітні методики НУШ в освітньому та виховному процесі, що сприяє набуття життєвих компетентностей молодших школярів. Вважає, що ситуація успіху дає можливість учням повірити в свої сили. Тому діти разом з вчителем моделюють життєві ситуації, грають в рольові ігри, що розвиває у дітей такі особисті якості як комунікабельність, співробітництво, активізує розумову діяльність. Учні Людмили Леонтіївни є переможцями олімпіад різних рівнів, мовленнєвих та творчих конкурсів.
  10. КУЛИК Олена Володимирівна – директор Анатолівського ліцею. Олена Володимирівна – творчий і досвідчений педагог. Працюючи над розвитком мовлення учнів, вчитель вчить висловлювати свою думку, відстоювати своє ставлення до твору, герою, розуміти почуття автора, його настрій. Взаємини з дітьми будує на основі співробітництва і взаєморозуміння. Постійно працює над формуванням в учнів поваги до культурно – національних, духовних, історичних цінностей України . 17 років на посаді директора закладу. Її демократичний стиль управління дав можливість сформувати вмотивований колектив. Працюючі, завзяті колеги, відповідально ставляться до справи навчання та виховання підростаючого покоління. Завдяки плідній співпраці з батьками та благодійниками постійно зміцнюється і підтримується матеріально-технічна база закладу.

За неймовірну підтримку на освітньому фронті, злагоджену організацію та проведення вступних випробувань у 2022 році Грамотою Українського центру оцінювання якості освіти нагороджено КОБЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ (директор МАРТИНЮК Л.К. ЗДНВР ШВЕЦЬ А.В.)

За сумлінну працю, високий професіоналізм, злагоджену організацію проведення ЗНО та з нагоди свята працівників освіти нагороджено

БЕССОНОВА Вадима Валерійовича – начальника відділу освіти, молоді та спорту Коблівської сільської ради.

Вадим Валерійович принциповий, наполегливий керівник. Має розвинуте почуття відповідальності за доручену справу. І головне, здатний брати на себе відповідальність за підсумками роботи. Плідно співпрацює з іншими структурними підрозділами Коблівської сільської ради.

Вадим Валерійович успішно забезпечив роботу Коблівського ліцею щодо підготовки та проведення національного мультипредметного тесту для випускників шкіл, не тільки нашої громади, а і випускників закладів, де відбувалися бойові дії або заклади були зруйновані зовсім.

Сьогодні Коблівський ліцей серед опорних закладів загальної середньої освіти, які мають право на отримання фінансової підтримки за рахунок коштів ЮНІСЕФ, яке здійснюється одноразово в розмірі 3 тис. доларів США.

Зазначається, що за умови кошти можно напрвити на здійснення поточного ремонту будівлі опорного закладу, здійснення заходів з підготовки до опалювального сезону, зокрема ремонту та модернізації котельні, придбання обігрівачів, генераторів, пального та придбання засобів для навчання, компʼютерного та іншого обладнання, зокрема програмного забезпечення, послуг з доступу до Інтернету.