В Коблівській публічній бібліотеці відбувся інтелекутальний захід на честь Дня Державності України (ФОТО)

0
271

До Дня Державності України працівниці Коблівської центральної бібліотеки разом із Центром дозвілля та розвитку особистості провели інтелектуальний бій під назвою «Стежками Київської Русі», у якому взяли участь представниці відділів Коблівської сільської ради та місцевого ЦНАПу.

Варто відзначити, що захід був присвячений історичним фактам про нашу державу, а також усі присутні мали можливість онуритись в історичний екскурс, позмагатися та, звістно, поділитися своїми знаннями один з одним. 

Багато питань, які розглядалися під час заходу так вікторини, було присвячено саме становленню Київської Русі. Також знавці розповідали про державну рідну українську мову та ділилися своїми знаннями про споріднені мови. 

Директор Центру дозвілля та розвитку особистості Оксана Годун розповіла жінкам багато цікавих фактів про культурні особливості стародавніх українських часів, а бібліотекарі підготували ряд цікавих квестів та вікторину, у яких взяли участь усі присутні, та навіть кореспондентка koblevo.news.

За підсумком заходу переможницею стала спеціалістка Агенції місцевого розвитку Коблівської громади Лілія Крачук, якої було урочисто присвоєно звання знавця з Історії України. Також приз глядацьких симпатій із мінімальним відривом від пані Лілії заробила Ірина Бергалевич.

Усі присутні під час бесіди прийшли до висновку, що Коблівську бібілотеку можна оцінити на «10+» балів серед бібліотек громади, а також відначили Рибаківську бібліотеку, але ж прийшли до висновку, що любов до читання, до вітчизняних авторів та інтерес до знань  — це традиція кожної бібліотеки Коблівської громади.

Також в бібліотеці нагадали, що до цієї дати оформлена книжкова виставка – інсталяція «Спадкоємці Володимирового Тризуба», яка присвячена історії українських державницьких традицій і державних символів України, яку можуть відвідати усі бажаючі.