Зростання цін на газ приведе до подорожчання товарів соціальної значимості та перебоям у виробництві хліба

В Кабінеті Міністрів ведуться розмови про впровадження націнок на продукти соціального харчування та соціальний хліб, а також дотацій їх виробникам через високі ціни на газ. Це запропонував прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу у п’ятницю, повідомляють Українські Новини.

За словами прем’єра, уряд розробить механізм підтримки українських хлібопекарів та українських виробників соціальних продуктів харчування через аномальне зростання цін на газ. Також, уряд розглядатиме можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема на соціальний хліб.

«Розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба», — додав Шмигаль.

Асоціація «Укркондпром» прогнозує зупинку роботи низки підприємств із виробництва кондитерських виробів через зростання цін на газ із січня.

В наслідок чого всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує перебої у виробництві хліба через зростання цін на газ.

У вересні «Укркондпром» прогнозував подальше зростання цін на кондитерську продукцію на 5-7%, при тому, що зростання цін на кондитерські вироби з початку року вже становить 25-30%.