Чиновники Коблевской ОТГ рассказали, как Громада готовится к праздникам

0
141
ФОТО: Архив koblevo.news

Коблевская ОТГ наровне со всей страной готовится к проведению новогодних праздников, пишет «ЛАН».

На День Святого Николая провели ряд веселых и занимательных мероприятий для детей. А вот уже ближе к концу декабря в местных Домах культуры проведут праздничные концерты.

Так, в селе Рыбаковка, будут традиционные народные гуляния.

Кожен рік 31 грудня в селі Рибаківка проходить святковий концерт, який починається о 20:00 і закінчується десь о 23:30. Після концерту люди розходяться по домівках, зустрічають Новий рік разом з близькими, а о першій ночі починаються масові гуляння у центрі села. Ми святкуємо на площі, там дискотека до ранку,  Олександр Антоненко, староста Рибаківського старостинського округу, — поделился Александр Антоненко, староста Рыбаковсковского старостинского округа.

Новогодние мероприятия состоятся и в других домах культуры и сельских клубах Громады.

Святкуємо ми традиційно. У нас є Центр дозвілля, у який входить Рибаківський будинок культури, Новофедорівський і сільські клуби Лугового та Українки. І село Коблеве, у якому, на жаль, поки що немає Будинку культури, бо це історична проблема, яку ми ще не вирішили. Святкуємо так, як можемо. Загальне свято у Коблевому поки що проводиться на майданчику біля сільської ради. Це і народні гуляння, і вистави й різні заходи, що характерні для новорічних свят,  Світлана Талоха, секретар Коблівської сільської ради, — рассказала секретарь Коблевского сельсовета Светлана Талоха.
  

О культуре и массовые мероприятия для людей не забывают — здесь всегда весело и приветливо.

Зам председателя Коблевской ОТГ Владимир Коц рассказал о высоком уровне местных самодеятельных коллективов.

«В нас дуже весела громада і всі свята проходять цікаво. У нас є самодіяльність, яка дуже гарно виступає. Наприклад, у Рибаківці та Новофедорівці. Вони приїздять один до одного, обмінюються напрацюваннями, їздять селами, де є можливість виступити й порадувати людей».

Традиционно, сельский совет обеспечивает воспитанников школ и садиков новогодними подарками. Помимо этого к проведению праздников приобщаются местные предприниматели.