На каналі між Тилігульським лиманом та Чорним морем викрили браконьєра

0
185

Під час патрулювання працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 викрили зловмисника на каналі між Тилігульським лиманом та Чорним морем, коли він з берега здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – драгою (сіткою).

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника знаряддя лову, більше 120 одиниць риби калкан та 330 креветок. Незаконний улов передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, рибалка завдав державі збитків на суму майже 330 тис. грн.

«Ми внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України – незаконного зайняття рибним промислом, що заподіло істотну шкоду. В рамках провадження призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта ми вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Йому загрожує покарання штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк», — розповіла начальник сектору дізнання відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 Наталя Веретільник.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Поліцейські закликають громадян дотримуватись встановлених правил рибальства та нагадують, що з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.