В Березанській громаді відбувся рейд служб щодо захисту прав дітей

0
51

Профілактична робота з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, особливо зі схильними до девіантної поведінки й вчинення правопорушень, повернення їх до навчального процесу та конструктивної взаємодії з дорослими – це пріоритетні завдання спільного рейду представників служби у справах дітей, Центру соціальних служб та ювенальної превенції, що відбувся 7 травня на території Калинівки, Матіясового й Малахового, повідомляє прес-служба Березанської громади.

Окрім проведення виховних бесід з неповнолітніми, котрі ігнорують заняття, виявляють непослух чи демонструють агресію, учасники виїзду поспілкувалися з батьками, які халатно ставляться до виконання своїх обов’язків. Серед основних причин – байдужість, надмірна поступливість, зловживання спиртними напоями, відсутність сімейних цінностей.

У ході виїзного заходу було здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 7 сімей, де виховуються 13 діток. У кількох родинах ситуація певною мірою покращилась, принаймні діти забезпечені продуктами харчування, одягом, взуттям, навчальними атрибутами. Але деякі «підопічні» соціальних служб так і не врахували попередніх рекомендацій, тому за результатами перевірки зібрані матеріали й докази будуть направлені на розгляд суду.