БФ «Розвиток Коблево» став переможцем грантового конкурсу «Підтримка ініціатив спільнот»

0
13

Для подолання викликів та вирішення наявної проблеми, пов’язаної з раптовими відключеннями електрики в осінньо-зимовий період та внаслідок терористичних атак військових росії, спеціалістами БФ «Розвиток Коблево» була подана заявка на участь в конкурсі на отримання міні-грантів «Survivor and community-led crisis response (SCLR) in Ukraine»»/ «Підтримка ініціатив спільнот», який проводив МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Як повідомляється на офіційному сайті БФ «Розвиток Коблево», заявка від цього фонду була відібрана для участі в конкурсі, що надало змогу благодійній організації отримати грантове фінансування у сумі 168960,00 гривень для реалізації своєї ініціативи.

В рамках проєкту для вирішення вищезазначених життєвих питань Фондом передбачається надати допомогу закладам соціальної інфраструктури та бомбосховищам на території Коблівської сільської територіальної громади у вигляді придбання за отримані грантові кошти обладнання та устаткування ( 4 шт. інверторних генераторів та 10 шт. акумуляторних батарей), котре дозволить забезпечити їх альтернативними джерелами живлення та покращити їх функціонування під час відключень електрики в осінньо-зимовий період та внаслідок терористичних атак військових росії. Придбане обладнання та устаткування містять інноваційні рішення, що допоможуть покращити добробут та умови проживання людей, що постраждали від війни.

Реалізацію проєкта планується завершити до кінця поточного року. Скористатися результатами проекту зможуть жінки, діти, люди похилого віку, працівники та відвідувачі закладів соціальної інфраструктури (школи та ДНЗ Коблівської територіальної громади), які мають укриття/ бомбосховища на своїй території.

Також варто нагадати, що це вже не перший грантовий проєкт, який успішно реалізується Благодійним Фондом «Розвиток Коблево».

МБФ «Альянс громадського здоров’я» (далі Альянс) – провідна професійна організація, що у співпраці з ключовими громадськими організаціями, Міністерством охорони здоров‘я та іншими урядовими органами веде боротьбу з низкою епідемій, у т.ч. ВІЛ/СНІД і ТБ в Україні, керує профілактичними програмами, допомагає найбільш постраждалим від війни верствам населення та надає якісну технічну підтримку й фінансові ресурси організаціям на місцях. Місією Альянсу є зниження розповсюдження інфекцій та смертності і зменшення негативного впливу епідемій шляхом підтримки громадської протидії ним в Україні, а також шляхом поширення ефективних підходів до профілактики й лікування у Східній Європі та Центральній Азії.

Як незалежна юридична особа, зареєстрована в Україні з 2003 року й після набуття управлінської самостійності з січня 2009, Альянс поділяє цінності та залишається членом глобального партнерства Альянсу громадського здоров’я (міжнародної благодійної організації, що поєднує 30 організацій з різних країн, з Секретаріатом у м. Хоув, Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії).