На Чиловій косі Тилігульського лиману помітили червонокнижного птаха (ФОТО)

0
219

На території України є рідкісні види тварин та рослин, які перебувають під загрозою зникнення. Кожен – унікальний та прекрасний.

Більшість із них охороняються на рівні Європи. Україна зобов’язалася зберегти ці види. Для їх збереження створюється Смарагдова мережа – території, де держави охороняють види, які потребують захисту на європейському рівні. До них належить і Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський».

Днями у Коблівській громаді на болотистій місцевості Чилової коси сфотографували рідкісного птаха для України – куліка-довгонога.

До війни ці птахи активно гніздилися на островах Кінбурнської коси. Зараз цей дім для них втрачений… Прилітали в наші краї вони на початку березня.

Красеня, якого ще називають ходуличником, неможливо сплутати ні з яким іншим у фауні України. Його контрастне біло-чорне шлюбне забарвлення і непропорційно довгі червоні ноги запам’ятаються кожному, хто хоч раз його побачить. Довгоног включений до всіх видань Червоної книги України. На міжнародному рівні охороняється Бернською та Бонською конвенціями та Афро-Євразійською Угодою про охорону мігруючих видів птахів.

Фото: Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський»