Представники Коблівської сільради візьмуть участь у програмі впровадження громадського бюджету

0
235

Коблівська сільська рада стала учасницею нової Програми підтримки «Розробка та впровадження громадського бюджету» від U-LEAD з Європою, інформує прес-служба Коблівської громади. 

Команда Коблівської сільської ради у складі секретаря ради Світлани Талохи, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Тетяни Ковалик, начальника фінансового відділу Ірини Бергалевич та директора КУ «Агенція місцевого розвитку Коблівської сільської ради» Сергія Федосєєва були відібрані серед більш ніж 400 поданих заявок і стали єдиною в Миколаївській області громадою із 16 відібраних, яка пройде навчальний курс. 

Зазаначається, що завдяки проєкту спеціалісти громади матимуть змогу навчитися запроваджувати та ефективно використовувати громадські бюджети. 

Навчання триватиме шість місяців під час якого буде проводитися постійне інформування населення та спільна реалізація Громадського бюджету. 

Що таке Громадський бюджет? 

Громадський бюджет (бюджет участі) – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення свого рідного населеного пункту та/або голосування за них. 

Мешканці самостійно пропонують та обирають, на що саме витратити частину коштів місцевого бюджету. 

Громадський бюджет – це механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, робити громаду кращою та дати можливість кожному мешканцю відчути причетність та відповідальність за те, якою буде його громада. 

Громадський бюджет – це можливість підготувати свій проєкт (ініціативу), подати його до відповідної комісії на розгляд та у разі відповідності умовам та вимогам конкурсу допущення його до голосування і у разі перемоги – до фінансування та реалізації проєкту.