У Нацбанку підтвердили про обмеження на карткові перекази

0
167

Національний банк планує вводити обмеження на карткові перекази між фізичними особами, і наразі тривають обговорення цього питання з волонтерами. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний, виступаючи на засіданні парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики, пише УНІАН. 

«Ми хочемо, щоб позиція і політика, яку Національний банк реалізовує в цьому непростому з точки зору суспільного сприйняття питанні, була максимально зрозумілою і сприймалась тими, хто сьогодні відчуває певну тривогу щодо цього рішення», – сказав Пишний.

Він зазначив, що команда НБУ зараз перебуває на другій ітерації обговорення з волонтерським середовищем.

«Збираємо їхні позиції, аналізуємо і будемо виходити, я сподіваюся наступного тижня, на чергову зустріч і відкрите обговорення з ними. Але ми стійкі в своєму намірі знайти рішення цієї непростої, але небезпечної проблеми», – підкреслив голова Нацбанку.

Обмеження карткових переказів – що відомо

Як розповідалося раніше, у травні стало відомо, що Національний банк планує впровадити обмеження на вихідні перекази з картки на картку між фізичними особами. Ліміти по сумі і кількості таких операцій плануються в обсязі 100 тисяч гривень і 30 операцій на місяць відповідно.