У «Дії» можна буде обрати сімейного лікаря та побачити медичні дані

0
0

У «Дію» додадуть можливість обрати сімейного лікаря та інші послуги. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віце-прем’єра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова у Telegram.

Він розповів, що за допомогою «Дії» можна буде зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоров’я, а також обрати сімейного лікаря, подати або розірвати декларацію. Для цього не треба буде ходити до лікарні чи поліклініки.

Також за допомогою програми можна буде змінити дані про себе в електронній системі охорони здоров’я, у тому числі ввести новий номер телефону або місце проживання. Наразі для цього необхідно їздити до поліклініки або звертатися до Національної служби здоров’я.

«Скоро — кілька кліків у «Дії», засвідчили «Дія.Підписом» — і все готово. Далі функціонал розшириться», — наголосив міністр.

За його словами, над сервісом працюють спільно з МОЗ та НСЗУ.

Вибір сімейного лікаря

Зазначимо, що поки що в режимі онлайн українці можуть лише обрати сімейного лікаря. Це можна зробити за допомогою дашборду. Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги на сайті НСЗУ.