В Березанському ліцеї пролунав останній дзвоник (ФОТО)

0
443

В Березанському ліцеї, не дивлячись на можливі повітряні тривоги, діти відсвяткували останній дзвоник у своїй рідній школі, разом з однокласниками та друзями, батьками та вчителями.

На початку урочистої лінійки пролунав Гімн України, присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять кожного захисника, який загинув за Україну та подякували Збройним Силам України за можливість завершити навчальний рік в дружному родинному колі, зібратись на рідному шкільному подвір’ї.

Голова Березанської селищної ради Валерій Хоміцький привітав всіх зі святом, а випускникам побажав, щоб їхнє доросле життя, яке тільки починається, було вдалим, а найголовніше — мирним, щоб кожен зробив правильний вибір, здійснив свою мрію. Громада покладає на них великі сподівання. Подякував батькам, педагогам, наставникам, побажав всім міцного здоров’я, щасливої долі, творчих успіхів і відкриттів, вагомих здобутків у всіх задумах і починаннях.

Директорка Березанського ліцею Альона Радченко після вітальних теплих слів, адресованих ліцеїстам, їхнім наставникам-педагогам та батькам, вручила похвальні листи та грамоти кращим учням, які протягом навчального року показали високі досягнення в навчанні. Вона подякувала вчителям і батькам за працю, яку вони вкладають в дітей та разом з очільником громади Валерієм Альбіновичем нагородили медалістів ліцею. Їх цього року в нашій громаді шестеро – Нікіта Губернаторов, Георгій Єрошенко, Олександра Журба, Софія Ковалишина та Яна Радченко отримали золоті медалі, а Софія Грек – срібну. За підтримки голови селищної ради всі медалісти отримали стипендії та солодкі подарунки.

Золотою медаллю та дипломом за внесок у зміцнення і розвиток освітнього і наукового потенціалу закладу освіти в тематичній номінації «STEM-освіта як засіб формування мотивації до науково-дослідницької та проєктної діяльності» нагороджено директорку Березанського ліцею Альону Радченко.

У номінації «Образотворче мистецтво» переможницею конкурсу «Учитель року — 2024» стала Стефанія Чаплигіна, учитель образотворчого мистецтва Березанського ліцею Березанської селищної ради, яка отримала диплом І ступеня. Їх також підтримали грошовою винагородою від Березанської селищної ради. Вітаємо наших талановитих вчителів із заслуженою перемогою!

У цьому році в Березанській громаді свій перший документ про здобуття освіти отримали 122 випускників дев’ятих класів та 74 одинадцятикласників. Крім медалістів Березанського ліцею, 12 випускників отримали свідоцтва з відзнакою (Березанський ліцей — 8, Калинівський – 2, по одному в Краснопільському та Краснянському).

За матеріалами пресслужби Березанської громади.