В Березанській громаді триває збір пропозицій щодо перейменування вулиць у населених пунктах

0
203

Березанська селищна рада повідомляє, що на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» триває громадське обговорення щодо перейменування вулиць в населених пунктах громади, повідомляє пресслужба громади. 

До обговорення вже долучились мешканці Березанки, Дмитрівки, Богданівки, Єлизаветівки, Краснопілля, Красного, Марківки та Михайлівки. 

Більшість з них згодна з пропозиціями нових назв вулиць, запропонованими робочою групою топонімічної комісії з питань перейменування Березанської селищної ради. А деякі пропонують свої варіанти для перейменування вулиць. Серед них — Козацька, Гайдамацька, Збройних Сил України, Степова, Улюблена, Пам’яті Героїв війни та інші.

Також нагадується, що обговорення триватиме до 16 червня. Тож ви можете розглянути рекомендації робочої групи щодо перейменування та надати свої пропозиції та думки у письмовій чи усній формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає:
— на електронну пошту: [email protected];
— на поштову адресу Березанської селищної ради: 57401, вул. Центральна, 33, с-ще Березанка;

— або долучитись до громадського обговорення та пройти опитування за посиланням https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1715770269/

Назви вулиць повинні відповідати словотворчим, вимовним і стилістичним нормам сучасної української літературної мови.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені та направлені до Миколаївської обласної військової адміністрації для прийняття відповідного рішення стосовно перейменування вулиць в населених пунктах нашої громади з урахуванням всіх пропозицій.