Держава виплачуватиме батькам по 14 тисяч гривень на відпочинок дітей у літніх таборах

0
295

У четвер, 1 червня, уряд запустив програму монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку за принципом «гроші ходять за дитиною».

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Щоб отримати кошти, батькам (або особам яка його/її замінює) достатньо відкритки спеціальну картку в «ПриватБанк», на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину.

Далі – обрати табір в карпатському регіоні з переліку закладів вищої категорії і придбати путівку.

Наразі батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку за посиланням

Детальна інформація щодо надання послуги – у релізі (посилання) та у відповідях на найпоширеніші питання.

«Ми намагаємося хоча б трохи знівелювати ті складні процеси, які переживають сьогодні українські діти. Тому держава напряму перерахує батькам кошти на оздоровлення дітей, які потребують підтримки, знаходяться в зоні активних бойових дій або на кордоні з російською федерацією. Таким чином батьки матимуть можливість самостійно обрати будь-який заклад, який відповідає умовам безпеки, критеріям оздоровлення, і оздоровити дитину в той проміжок часу, який буде для них комфортним», – підкреслила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.