Двоє мешканок Миколаївського району стали жертвами шахраїв

0
305

15 травня до поліції звернулися мешканки Миколаївського району із повідомленням, що стали жертвами шахрайських схем та втратили свої заощадження.

Про це інформує поліція Миколаївської області.

Так, за словами 82-річної жінки, їй зателефонувала нібито донька та повідомила про проблеми, для вирішення яких потрібні кошти у сумі 65 тисяч гривень. Для допомоги доньці пенсіонерка перерахувала 20 тисяч гривень на вказану співрозмовницею картку, але згодом «дочка» зателефонувала знову і повідомила, що коштів мало, і потерпіла перерахувала ще 25 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 52-річна заявниця, яка в соціальній мережі перейшла за посиланням про нібито надання грошової допомоги та ввела особисті дані. Через деякий час жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником банку і сказав, що вона натрапила на шахраїв, і, щоб не втратити кошти, слід дотримуватися його інструкцій. Надалі з картки заявниці було знято майже 50 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі порушили кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Триває досудове розслідування.