Лікарям із зони бойових дій підняли зарплату: у МОЗ назвали суму

0
315

Український уряд зобов’язав підвищити заробітну плату медикам на прифронтових територіях, а також у зоні активних бойових дій. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я 12 травня.

Йдеться про встановлення нового рівня зарплати для лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медсестер, а також інших представників медичної сфери, які працюють у небезпечних умовах та щодня ризикують життям.

Яка зарплата буде у медиків?

Відповідно до указу Міністерства реінтеграції, за роботу на територіях активних бойових дій було встановлено такий рівень зарплати:

  • 28 000 гривень — для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров’я;
  • 18 000 гривень — для медсестер та медбратів;
  • 9 000 гривень — для молодших медпрацівників.

На прифронтових територіях сума виплат відрізнятиметься:

  • 23 000 гривень лікарям, фармацевтам, професіоналам у галузі охорони здоров’я та професіоналам з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров’я;
  • 15 500 гривень медсестрам та медбратам;
  • 8 000 гривень молодшим медпрацівникам.

За допомогою такого рішення, як зазначив голова відомства Віктор Ляшко, уряд зробив ще один крок для того, щоб зберегти кадровий потенціал на небезпечних місцевостях. Медики продовжують працювати в умовах, які можуть зашкодити їхньому життю, тому це має бути винагороджено відповідно.

Діятиме нововведення лише на тих медиків, які підписали контракт із Національною службою здоров’я.