Українцям по-новому призначатимуть субсидії: держава сама запропонує людям допомогу

0
241

Держава має намір по-новому призначати українцям субсидії. Тепер громадянам не доведеться самим декларувати свої доходи та оббивати пороги Пенсійного фонду. Держава бере всі ці функції на себе. А потенційним субсидіантам лише надійдуть повідомлення, що вони можуть розраховувати на допомогу в оплаті комунальних послуг.

Як усе працюватиме, розповіла голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Отже, тепер українцям не доведеться самим піклуватися про отримання субсидії на комуналку. Держава про все подбає сама. Маючи у своєму розпорядженні дані з кількох реєстрів, в яких є і склад сім’ї, і доходи всіх її членів, і зроблені ними великі покупки, Пенсійний фонд (саме він тепер займається субсидіями) зможе прикинути, чи має право така сім’я на отримання субсидії.

Звісно, всі ці дані з багатьох електронних реєстрів ПФУ не збиратиме вручну. Просто усі вони там сходитимуться, і система відразу зможе відсіяти тих, кому допомога держави не надається.

До речі, Дія – не єдине джерело оповіщення громадян. Розуміючи, що багато українців все ще не дружать із цифровими технологіями, Пенсійний фонд розсилатиме аналогічні повідомлення й у пуш-повідомленнях.