Повістки українцям можуть вручати через Telegram та Viber

0
329

Повістки українцям можуть вручати через Telegram і Viber. Відповідну заяву зробив представник президента у ВРУ Федір Веніславський.

Наголошено, що така можливість розглядається у комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Федір Веніславський пояснив, що наразі обговорюється питання вдосконалення законодавчих підстав для вручення повісток онлайн. Їх можуть отримати військовозобов’язані чоловіки, які підлягають мобілізації.

За словами чиновника, розробляється механізм для запобігання бюрократичних проблем, пов’язаних із цифровізацією повісток.

Веніславський наголосив, що база мобільних телефонів українців призовного віку була практично повністю сформована ще до початку повномасштабної війни. Він зазначив, що технічні можливості переконатися в отриманні онлайн-повістки є. Однак поки що зарано говорити про запуск такого проекту.

Депутат звернув увагу на проблеми з мобілізацією переселенців. Справа в тому, що багато українців призовного віку зараз живуть не за місцем реєстрації і при цьому не поспішають ставати на військовий облік за новим місцем проживання. Є складнощі з їхнім призовом до армії.