«Укрпошта» згортає обмін ламп розжарювання на LED-лампи

0
327

«Укрпошта» з сьогодні, 22 березня, скорочує кількість відділень, де можна обміняти старі лампи розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи.

Про це повідомляє  РБК-Україна  з посиланням на прес-службу Мінекономіки .

«Це відбувається через скорочення попиту населення в деяких відділеннях — саме вони повернуться до звичайного формату роботи і надаватимуть лише поштові та фінансові послуги», — йдеться у повідомленні.

Водночас, центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди, додали у прес-службі.

У найвіддаленіших селах, які приєдналися до проекту обміну нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях у містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит та потреба, повідомили у Мінекономіки.

Українцям, які бажають зробити попереднє замовлення ламп, радять звернути увагу на наявність відділення «Укрпошти» у переліку доступних відділень у додатку «Дія». Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, в яких є автоматизовані відділення «Укрпошти», зможуть зареєструватися та, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме до цього відділення. Для обміну необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код (РНОКПП) та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку кількість LED-ламп.

За даними прес-служби, програма обміну охопила 23 тисячі населених пунктів, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України. З початку старту програми майже 3 млн. осіб обміняли у відділеннях «Укрпошти» близько 14 млн. ламп.

Станом на 22 березня в усіх населених пунктах є ще 11 млн ламп, які можуть забезпечити 2,2 млн домогосподарств.