Президент відповів на петицію про повернення надбавки в 30 тисяч гривень військовим

0
749

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про повернення всім українським військовим надбавок у розмірі 30 тисяч гривень. Петиція була передана на опрацювання прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

У відповіді на петицію президент нагадав, що Кабмін затвердив постанову про виплату військовослужбовцям по 100 000 грн або 30 000 грн на місяць 28 лютого 2022 року.

«Сьогодні з метою забезпечення соціальної справедливості щодо стимулювання військовослужбовців Урядом здійснено низку заходів щодо диференціації розмірів зазначеної винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях сил безпеки і оборони України. Відтак, згадані виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують», – заявив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що саме на Кабмін покладено завдання та повноваження щодо здійснення заходів із забезпечення обороноздатності України, проведення бюджетної та фінансової політики, а також забезпечення соціальних і правових гарантій військовослужбовців.

Президент також звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати це питання, звернувши особливу увагу на забезпечення належного соцзахисту військових і дотримання принципів справедливості щодо стимулювання військових, які безпосередньо беруть участь у бойових діях. Кабмін повинен проіформувати автора петиції про результати розгляду цього питання.

Джерело: УНІАН