Укренерго закликало українців готуватися до кількох важких днів

0
415

У зв’язку із вчорашньою ракетною атакою прогнозуються значні перерви в енергопостачанні. Українцям радять запастися водою та зарядженими гаджетами. Про це повідомляє у своєму Telegram Укренерго.

У вівторок, 15 листопада, була найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали усі регіони України. Найбільш складна ситуація на заході України, а також у центральному та північно-східних регіонах. Для стабілізації енергосистеми Укренерго було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни. Про це в ефірі Єдині новини сказав голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, енергетики одразу ж розпочали відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій.

«Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке у нас намагаються відібрати рашисти», — сказав Кудрицький.

Водночас наступні кілька днів будуть важкими: наближається похолодання, та споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж.

«Тому просимо з розумінням ставитись до відключень, які будуть впроваджуватись у міру необхідності, а також не залишати звичку економно використовувати електроенергію», — зазначив глава Укренерго.

Енергетики попередили, що 16 листопада по всій Україні використовуються графіки погодинних відключень, а також додатково аварійні відключення. Тому просять із розумінням ставитися до відключень.