Житель с. Коблеве був затриманий на Тилігульському лимані під час комендантської години (ФОТО)

0
4093

26 вересня співробітниками державної охорони Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» було виявлено та затримано мешканця с. Коблеве, який під час дії комендантської години потрапив на з’єднувальний водообмінний канал Чорне море — Тилігульський лиман (орнітологічний заказник місцевого значення — Тилігульський пересип), розташований поблизу с. Сичавка Одеської області, де за допомогою заборонених знарядь лову, а саме двох ліскових сіток довжиною 50 м кожна, займався виловом водних біоресурсів, а саме риби кефаль, повідомляє сторінка у соцмережі РЛП «Тилігульський».

На момент затримання в сітках та на березі у заздалегідь підготовлених пластмасових ящиках, знаходилась риба кефаль у кількості 244 штуки загальною вагою 37 кг. Згідно встановлених розмірів шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд (постанова КМУ 575 від 10.05.2022р.), загальна сума такої шкоди склала чотириста п’ять тисяч п’ятсот двадцять вісім гривень (1662 грн. за одну особину).

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Южненського відділу поліції. За фактом порушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 91 КУпАП. Крім того вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція данної статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.