Кому нараховуватимуть субсидії цього опалювального сезону: пояснення Мінсоцполітики

0
431

Усі громадяни, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і в цьому сезоні. Про це заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«Враховуючи агресію РФ і повномасштабне вторгнення, було прийнято рішення про те, що всі субсидії, які люди отримували в минулий опалювальний період, тобто по квітень 2022 року, були автоматично без звернення людей продовжені й розраховані на наступний період, тобто до квітня 2023 року», — зазначив він.

Музиченко підкреслив, що наразі в Україні 2,2 млн одержувачів субсидій, в майбутньому опалювальному сезоні очікується збільшення їхньої кількості до близько 2,5 млн.

Заступник міністра закликав українців вже сьогодні проаналізувати власні доходи і спроможність оплатити житлово-комунальні послуги. Якщо є необхідність отримання соціальної підтримки, то потрібно найближчим часом її оформити.

«Оформити субсидію можна як через ЦНАП, так і представника територіальної громади. Також можна подати заявку через електронні засоби, використовуючи додаток або портал «Дія». Також можна звернутись поштою», — нагадав Музиченко.

Мінсоцполітики у поточний опалювальний період планує входити із базовими, стандартними умовами і критеріями надання субсидій, але з урахуванням переміщення українців в інші регіони та зростання кількості безробітних через війну.