Пенсіонери можуть оформити 7000 гривень одноразової допомоги: коротка інструкція

0
2739

Пенсіонери є однією з найуразливіших категорій населення. Вони отримують справжній мізер, враховуючи нинішній курс, ціни та тарифи на комуналку. Більшість людей похилого віку отримує мінімальну пенсію у розмірі трохи більше 2000 гривень. У зв’язку з цим деякі міжнародні організації, такі як ООН вирішили підтримати пенсіонерів одноразовою грошовою виплатою. Вона розрахована насамперед на жителів окупованих територій, або на тих, де тривають важкі бої. Але оформити заявку може мешканець будь-якої області та регіону.

Оформити заявку можна через портал єДопомога.

У пріоритеті пенсіонери, які залишилися жити в окупації чи прифронтових регіонах. Їхні заявки розглядатимуться насамперед, і вони мають найбільше шансів отримати виплату. Далі у черзі на гроші самотні люди, люди з інвалідністю тощо. Неважливо, чи вважається особа внутрішньо переміщеною. Цей статус у разі ролі не грає. Щоб оформити заявку, потрібно зайти на сайт еДопомога та заповнити коротку анкету. Потрібно вказати свої основні дані, статус та номер банківського рахунку у форматі IBAN. Заявку будуть обробляти протягом кількох днів, хоча обробка може зайняти і кілька тижнів через величезний наплив охочих оформити виплату. Якщо вашу заявку буде погоджено, вам протягом трьох місяців приходитиме на рахунок (зазначено в анкеті) по 2200 гривень. Таким чином одна людина отримає 6600 грн допомоги.

Також на сервісі доступні інші види виплат. Уряд рекомендує детально вивчати всі види виплат, які є на платформі. Там зібрано більшість пропозицій від різних українських та міжнародних благодійних організацій. Їх перелік постійно оновлюється і торкається широкого кола людей. Також можна подати заявку на отримання гуманітарної допомоги, продовольства, одягу та ін.