У Мінсоцполітики пояснили, чому не всі ВПО отримали грошову допомогу через Дію

0
341

Систему для отримання виплат через Дію впровадили без тривалого тестуванння, внаслідок чого у програмі виникли збої. Про це розповів в ефірі телемарафону заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

За словами Музиченка, розробка і тестування програмного забезпечення потребує певного часу. Раніше, коли певний функціонал впроваджувався через додаток Дія, на перевірку відводилися місяці. Але систему щодо отримання виплат хотіли розгорнути в кінці березня – на початку квітня.

«Ми стояли перед вибором: або ми розробляємо і без тестування впроваджуємо систему, або ж ми місяцями тестуємо і не даємо можливість нікому нічого отримати. Було прийняте рішення про те, що розроблене програмне забезпечення було одразу застосоване в промислову експлуатацію», — пояснив Музиченко.

Він додав, що внаслідок цього виникли ситуації, коли через збої в програмному забезпеченні або недосконалому обміні інформації, люди не отримали виплати. Їхні звернення не дійшли до кінцевої точки прийняття рішень.

Яким чином можна отримати допомогу від держави

Українці, які зверталися в додаток Дія до 30 квітня і не отримали відповідної допомоги, наразі можуть звернутися саме до структурного підрозділу з питань соцзахисту населення. І якщо інформація про конкретну людину включена у відповідний список, то їй буде призначена відповідна підтримка, починаючи з березня.

Якщо ж людина не потрапила до такого переліку, то вона може оформити заявку про те, що не отримала виплат і звернутися повторно.