З найбільшого порту «Південний» вперше від 24 лютого відправлено судно з продовольством (фото)

0
627
Фото ілюстративне

З найбільшого українського порту «Південний» Одеської області вперше від початку повномасштабного російского вторгнення відправлено судно з продовольством. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України в Facebook.

Зазначається, що в ході реалізації «зернової ініціативи» сьогодні вранці з порту «Південний» вийшло перше з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну судно з українським продовольством. Це балкер SACURA, який прямує до Італії. Судно об’єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке вирушило з порту «Чорноморськ» в Нідерланди. На борту обох суден 60 тис. тонн агропродукції.

Як підкреслив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, сьогодні до експорту залучили найбільший український порт – «Південний».

«Таким чином усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції. Наразі наша ціль – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу. Працюємо з гарантами домовленостей, щоб «зерновий коридор» працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства», – зазначив Кубраков.