У Коблівській громаді затримали правопорушників, які незаконно спилювали дерева (ФОТО)

0
2035

18 липня в районі с. Тузли Коблівської громади поліцейськими зупинено автомобіль, в якому місцеві мешканці колишнього Березанського району перевозили свіжі спиляні стовбури «акації білої». 

Встановлено та зафіксовано місця зпилу, автомобіль та речові докази — деревина, бензопипила вилучені. Слідчими ВП №8 МРУП ГУНП в Миколаївській області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України — за фактом незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду. Після проведення всіх необхідних досліджень, слідчими буде надано кваліфікована оцінка діям правопорушників. 

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Також правоохоронці нагадали, що незаконна порубка дерев – недопустимий бізнес на території оперативного обслуговування ВП №8 МРУП ГУНП в Миколаївській області.

За інформацією від очільника ВП №8 МРУП ГУНП в Миколаївській області Дмитра Тесленко.